zaterdag 15 januari 2022 08:47
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
19 februari 2021

De Curaçaose regering heeft donderdag aangekondigd dat het een grondig onderzoek  gaat doen naar de gevolgen van de geplande korting op de zogenaamde 'duurtetoeslag'. De aangekondigde korting staat in het landspakket, dat eind november vorig jaar is opgesteld tussen Curaçao en Nederland.  

Pas nadat dit onderzoek klaar is, zal de regering een positie innemen ten opzichte van de korting op de duurtetoeslag. De resultaten van dit onderzoek zullen 28 februari aan de Rijksoverheid overhandigd worden en deze zal zich ook moeten buigen over de bevindingen, om zich daarna hierover uit te spreken.

‘Duurtetoeslag’ is een extra percentage op het pensioen van ambtenaren die voor 1998 in dienst zijn getreden. In 2016 werden er al aanpassingen gedaan in de duurtetoeslag om zo de explosieve groei van de toeslag in toom te houden.

Nu wil de overheid aan de hand van het onderzoek nagaan of het echt nodig en verantwoord is om weer te korten in de duurtetoeslag.

Organisaties die opkomen voor de belangen van gepensioneerde ambtenaren hebben deze week de noodklok geluid over de geplande korting van 10 procent op die speciale toeslag. De gepensioneerde ambtenaren maken zich zorgen over de korting omdat ze daarmee flink minder geld overhouden.

In reactie hierop laat de overheid nu weten eerst onderzoek te willen doen naar de gevolgen van de maatregel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram