zondag 25 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Het Openbaar Ministerie in Leeuwarden heeft donderdag in een hoger beroep een celstraf van 22 jaar tegen Sharied S. geëist. Hij wordt verdacht wordt van het vermoorden van zijn vriendin in Suriname. De rechtbank veroordeelde de man in 2019 tot twintig jaar cel.

S. (39) uit Amsterdam was in juni 2015 met Aradhana Nazir op vakantie. De 29-jarige Almeerse viel ‘s nachts in beschonken toestand in Paramaribo in de Surinamerivier. Volgens S. was het een ongeluk. De vrouw zou zijn gevallen toen hij even was gaan plassen.

Het OM denkt dat zij is geduwd door S. Hij zou haar eerst rum met 90 procent alcohol hebben laten drinken. Volgens het OM had S. een financieel motief. Een maand voor de trip was er een overlijdensrisicoverzekering van drie ton afgesloten door Nazir, met S. als begunstigde. “Hij heeft op een wrede manier financieel misbruik van haar gemaakt en Aradhana als een stuk vuil gedumpt in de rivier”, aldus de advocaat-generaal.

Volgens S. stond de verzekering op zijn naam omdat Nazir schulden bij hem had. Een door hem ingediende kwitantie als bewijs is volgens het OM vervalst. Het OM vindt het verder opmerkelijk dat S. meerdere relaties tegelijk had. Op de avond voor Nazirs dood was hij met een vrouw naar de bioscoop geweest. Kort na terugkomst in Nederland ging hij samenwonen met een vrouw met wie hij al een tijd een relatie had.

Deskundigen hebben geen psychische stoornissen bij S. vastgesteld. Wel zou hij een “gladde prater” zijn en psychopate trekken hebben.

S. wordt ook verdacht van het oplichten van een verzekeringsmaatschappij, hypotheekfraude en valsheid in geschrifte. De advocaat-generaal rekent hem deze feiten zwaar aan, net als dat S. ook in hoger beroep blijft ontkennen. Het OM komt daarom met een hogere strafeis.

“Er was geen ingenieus plan”, zei S. donderdag in het gerechtshof in Leeuwarden. “Ik had geld, geen schulden en er waren mooie zakelijke vooruitzichten.” S. spreekt van ‘karaktermoord’ door het OM. “En dat is de enige moord die gepleegd is.” Vrijdag krijgt zijn advocaat het woord.