dinsdag 22 juni 2021 22:38
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
19 februari 2021

Minister van Gezondheid Zita Jesus-Leito (PAR) vindt de oproep van Amparo dos Santos, leider van politieke partij Kòrsou di Nos Tur ('Curaçao is van ons allemaal'), "erg onverantwoord". Dat zei ze tijdens een persconferentie in antwoord op vragen van NU.cw.

Dos Santos, met KdNT als oppositiepartij met twee zetels in het parlement, raadde deze week de bevolking aan om zich niet te laten vaccineren. Volgens de partijleider is het beter om water met citroen (awa lamunchi) te drinken en aspirine te slikken.

Curaçao wil woensdag 24 februari beginnen met het vaccineren van de bevolking tegen corona. Dat heeft de regering donderdag bekendgemaakt. Tegelijkertijd is er bij de autoriteiten bezorgdheid over het aantal mensen dat zich daadwerkelijk wil laten inenten.

Het land wil juist een zo groot mogelijk aantal burgers vaccineren. Er wordt begonnen met 60-plussers en mensen die werkzaam zijn in de zorgsector.

Op het eiland heerst volgens jesus-Leito veel angst voor de vaccinatie. Zo is er een groep mensen die vindt dat de vaccinatie wel erg snel op de markt is gebracht; ze wantrouwen het wetenschappelijke onderzoek.

Ook is er bij sommige mensen angst over eventuele bijwerkingen. Jesus-Leito wil de komende tijd met voorlichting die angsten wegnemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram