donderdag 18 augustus 2022 19:14
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
18 februari 2021

Het ministerie van  Sociale Ontwikkeling Arbeid en Welzijn (SOAW) heeft via een persbericht laten weten dat de overheid niet van plan is te korten op de inkomsten van gepensioneerden.

Het ministerie zegt zich wel bewust te zijn van de realiteit. En die is dat de COVID-19 pandemie als gevolg heeft gehad dat de economische activiteiten aanzienlijk minder zijn geweest de afgelopen maanden op Curaçao.

Waardoor dat weer als gevolg heeft dat de inkomsten voor het AOV-fonds lager zijn. Als het economisch niet goed gaat, betekent dit dat er minder mensen kunnen bijdragen met hun te betalen premies. Aan de andere kant gaan de betalingen wel door, onder meer aan gepensioneerden.

Om die reden ziet de SVB zich genoodzaakt om alternatieven te formuleren om zo de uitbetaling van de AOV te kunnen garanderen. Maar het uitgangspunt van de overheid is dat er geen beslissingen worden genomen die achteruitgang in de koopkracht van de gepensioneerden tot gevolg heeft, zo laat het ministerie weten.

Het voorstel van SVB heeft tot veel commotie in de samenleving geleid. Het ministerie van SOAW voelde zich daardoor genoodzaakt met een uitleg te komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram