zaterdag 25 september 2021 01:49
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
18 februari 2021

Verschillende organisaties die gepensioneerde ambtenaren vertegenwoordigen, hebben woensdag laten weten tegen de aangekondige korting van hun pensioen te zijn. In het zogenaamde landspakket dat Curaçao en Nederland eind vorig jaar hebben getekend, staat vermeld dat er tien procent wordt gekort op de duurtetoeslag van ambtenarenpensioenen.

Volgens de organisaties betekent dit dat gepensioneerde ambtenaren het lastiger krijgen. De pensioenen zijn ook al bijna tien jaar niet geïndexeerd. Daardoor ontstaat er volgens hen meer en meer armoede onder de 65+-ers.

Voorzitter van de vereniging Penshonadonan Uní, Roland Pang, bendrukt dat de organisaties op dit moment vooral informatie willen geven over de situatie.

’’Als we nog een baan hadden, konden we staken. Dat heeft nu geen zin voor gepensioneerden. Maar het moet voor de bevolking duidelijk zijn dat de situatie voor veel gepensioneerden steeds lastiger wordt. Onze droom was een rustig bestaan, zonder financiële zorgen. Maar door deze plannen blijft er weinig over van die rust’’, aldus Pang.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram