maandag 27 september 2021 16:30
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
16 februari 2021

Het populaire Nederlandse tv-programma Heel Holland Bakt is afgelopen weekend gewonnen door de van Aruba afkomstige Elizabeth Lopez. Ze is geboren in de Dominicaanse Republiek.

Op jonge leeftijd emigreerde ze met haar moeder naar Aruba. Omdat ze graag mensen helpt, koos ze voor de opleiding verpleegkunde. Op haar 25e besloot ze de opleiding in Nederland te vervolgen en stapte ze helemaal alleen op het vliegtuig. Inmiddels is ze in Spijkenisse woonachtig. 

Nog altijd kan Lopez niet geloven dat ze de bakwedstrijd heeft gewonnen. "Na zo lang strijden, je best doen in de tent en dan horen dat je de winnaar bent, is echt geweldig", zegt de trotse winnares. "Het was echt acht weken lang bakken, bakken, bakken."

Juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden waren erg onder de indruk van Elizabeths bakkunsten. In haar uitleg waarom ze voor Elisabeth koos, zei Van der Heijden: "Ze heeft zo ongeloofelijk veel techniek, creativiteit en smaken laten zien". Volgens jurylid Van Beckhoven heeft ze altijd geweldig gebakken gedurende de wedstrijd.

De herinneringen aan haar jeugd heeft Elizabeth in het bakprogramma van Omroep Max laten zien in de zogenaamde 'Wie ben ik taart', die verwijst naar haar jaren op Aruba.

Lopez: "Het spelen onder de watapana-boom, op zondag naar het strand, de blauwe lucht en de prachtige zonsondergang. Deze taart staat echt voor wie ik ben, vrolijk, kleurrijk en zoet. Aruba zit nog steeds in mijn hart." Ze heeft al veel positieve reacties vanuit Aruba gekregen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram