vrijdag 30 juli 2021 12:36
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Rick Hart
15 februari 2021

Stichting Wilhelmina Fonds en het Ronald McDonald House Charities Curaçao hebben maandag samen met Curaçao Medical Center (CMC) een inspirerende ochtend georganiseerd voor familieleden van kinderen die kanker hebben overleefd. Volgens CMC een mooi moment om hun ervaringen te delen en om een luisterend oor voor elkaar te hebben.

Het is vandaag Wereld Kinderkanker Dag. Dan wordt stil gestaan bij het feit dat kinderen met kanker op Curaçao vaak naar het buitenland moeten voor de initiële behandeling. Ze blijven meestal lang weg van vrienden en familieleden.

Kinderen met kanker hebben vaak een sterk karakter gevormd. Ook zijn ze een inspiratie voor velen. Ze zijn een goed voorbeeld dat kanker een geneeslijke ziekte is. Ze zijn positief, levenslustig en motiveren nieuwe kanker patiënten en hun familieleden om door deze moeilijke fase te gaan, aldus CMC in een verklaring.

Het Prinses Wilhelmina Fonds en Ronald McDonald House Charities Curaçao werken al 9 jaar samen om families te begeleiden in dit intensief proces. Om door te kunnen gaan met dit veeleisend werk, wordt de burger om financiële steun gevraagd. Om een bijdrage te kunnen leveren, kunt u de volgende websites bezoeken: www.rmhccuracao.org en www.prinseswilhelminafonds.cw.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram