donderdag 24 juni 2021 05:22
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
12 februari 2021

De militaire kamer van de rechtbank in Arnhem heeft donderdag een 34-jarige militair uit het Nederlandse Helden opnieuw tot zes jaar cel veroordeeld voor de poging van invoer van ruim 72 kilo cocaïne. De drugs had een straatwaarde van 3,5 miljoen euro.

De militair probeerde de drugs vanuit Curaçao naar Nederland te smokkelen, maar de drugs werden voor vertrek op de marinebasis Parera al onderschept. De man werd in augustus vorig jaar al tot 6 jaar veroordeeld, maar ging in hoger beroep. Zijn straf is nu opnieuw bevestigd.

De verdovende middelen zaten verstopt in zeecontainers, in drie plunjebalen en in een 'camelbag' die in een legerkist lag. Om de kist zat een hangslot, de sleutels werden later bij de moeder van de man gevonden.

De containers worden gebruikt om militaire goederen en uitrusting naar Nederland te brengen. De militair had zijn spullen juni 2019 ingeleverd om te laten verschepen en is de dag daarna naar Nederland gevlogen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram