zaterdag 27 februari 2021 20:54
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
11 februari 2021


Politieke partij Movementu KAS van Humphrey Davelaar heeft besloten om niet meer naar de rechter te gaan. Dat meldt de middagkrant Amigoe. Eerder had de partij aangekondigd dat ze de uitslag van de steunverkiezingen wilden aanvechten.

De partij kwam 43 stemmen te kort om aan de verkiezingen van 19 maart mee te kunnen doen. Omdat er meer dan 600 stemmen ongeldig zijn verklaard, wilde de partij dat de rechter zich over de situatie uitsprak. Maar na een juridische analyse heeft de partij besloten niet door te gaan met de rechtzaak.

Wel heeft de partij een serie aanbevelingen over de manier waarop de verkiezingen op Curaçao georganiseerd zouden moeten worden. Eén van de punten is dat leden van de Electorale Raad maar maximaal vijf jaar in functie mogen zijn.

Dat punt is opmerkelijk omdat bijna alle leden van de huidige Raad al vele jaren bij de verkiezingen betrokken zijn. Mocht de suggestie van KAS worden aangenomen, dan zou er bijna een geheel nieuwe raad moeten worden benoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram