woensdag 5 oktober 2022 00:41
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
11 februari 2021

Op Aruba zijn deze week in drie dagen tijd zes patiënten overleden die waren besmet met Covid-19.  Momenteel wordt onderzocht hoe het komt dat er veel meer patiënten zijn overleden dan normaal. Dat heeft het spciale corona crisisteam van de overheid gezegd.

Er zijn zorgen over het feit dat het aantal sterfgevallen zo snel oploopt. Ter vergelijking: in de eerste week van deze maand overleden drie patiënten.

In totaal zijn op Aruba sinds de uitbraak van de corona pandemie 68 personen overleden. Het aantal actieve besmettingen stond woensdag op 329. Op het eiland zijn volgens het RIVM meerdere besmettingen met de Britse variant van het coronavirus ontdekt en ook drie gevallen van de Californische West Coast variant.

In het Dr. Horacio E. Oduber Hospital zijn zestien patiënten met corona opgenomen, waarvan vijf op de intensive care. Hun gemiddelde leeftijd is 63 jaar.

Directie Volksgezondheid heeft laten weten dat woensdag twintig mensen negatief getest werden na een eerdere besmetting. Zij mogen nu uit isolatie of quarantaine. Wel waren er 32 nieuwe coronabesmettingen, waarvan vier onder niet-ingezetenen.

Het aantal actieve besmettingen stond woensdag op 329, waarvan 57 onder niet- ingezetenen. Er werden gisteren 481 tests uitgevoerd.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram