donderdag 24 juni 2021 04:32
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
9 februari 2021

Het lijkt erop dat de lege zetel in het Curaçaose parlement van regeringspartij PAR alsnog gevuld gaat worden. Middagkrant Amigoe schreef maandag dat oud-minister Marilyn Alcalá-Wallé definitief geen gebruik maakt van haar recht om terug te keren in het parlement.

Alcalá-Wallé heeft twee weken niets laten weten aan de Electorale Raad en daarmee is haar kans voorbij.

De oud-minister heeft vorig jaar boos haar lidmaatschap van de partij opgezegd. Alles lijkt er op dat Emmilou Capriles alsnog zitting kan nemen in het parlement namens de gele partij. Statenvoorzitter Ana Maria Pauletta hoopt dat Capriles aanstaande donderdag kan worden beëdigd.

Het is de vraag of alles rond haar geloofsbrieven dan geregeld is. En ook of er voldoende parlementariërs naar de vergadering komen om de geloofsbrieven van Capriles te behandelen. Binnen de oppositie lijkt er weinig interesse te zijn om de PAR te helpen om de open gevallen plaats in te vullen.

Eind vorig jaar legden de oppositiepartijen de terugkeer van Yves Schoop in het parlement voor de MAN geen strobreed in de weg, toen hij de plaats van de opgestapte Elsa Rozendal overnam. Maar in relatie tot de PAR ligt dat anders, zo stellen oppositieleden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram