woensdag 12 mei 2021 19:52
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
8 februari 2021

De Curaçao Restaurant Association (CRA) sluit zich aan bij de oproep van de CHATA waarin ze pleiten voor code geel voor Curaçao per 1 maart. Hiermee moet het toerisme weer op gang komen en de economie van Curaçao een boost krijgen, aldus CRA in een verklaring.

Hoewel restaurants sinds de verlichting van de maatregelen op 11 januari van dit jaar hun business weer zien aantrekken, missen de restaurants nog steeds een groot deel de omzet door de afwezigheid van toeristen. De bijdrage van het toerisme is essentieel voor restaurants, aldus CRA

De CHATA riep op om per 1 maart Curaçao weer code geel te maken en zodoende de Nederlandse toerist weer naar het eiland te krijgen. Momenteel is onder andere door het niet krijgen van een reisverzekering, maar ook door de gecreëerde 'vakantieschaamte' het toerisme vanuit Nederland nog steeds zeer gering.

Nederland zal Curaçao moeten aanmerken als geel aangezien zij de reisadviezen afgeven. Of dit gaat gebeuren, is nog maar de vraag. Nederland verlengde maandag de avondklok tot 1 maart.

"Restaurants op Curaçao hebben, net als vele andere bedrijven, een moeilijke tijd achter de rug. Gedurende de hoogseizoen-maanden december en januari was er drooglegging en een vroege avondklok. Daardoor hebben veel zaken een moeilijke start van het jaar gehad. Met de huidige maatregelen gaat het al beter, maar toerisme zorgt voor een substantieel deel van de omzet", aldus CRA.

Intussen zijn een aantal restaurants in de problemen gekomen, omdat zij voor een groot deel op toeristen draaien. Een faillissement van deze restaurants lijkt onafwendbaar bij het wegblijven van meer toerisme.

De CRA is het dan ook eens met de CHATA dat er alles aan gedaan moet worden om de status van code geel terug te krijgen. "Met de huidige Covid-19 cijfers op Curaçao moet dat mogelijk zijn. Restaurants hebben protocollen waarmee verspreiding zoveel mogelijk wordt tegengegaan, daarnaast blijven verplichte PCR tests ervoor zorgen dat er geen nieuwe besmettingen vanuit het buitenland komen", stelt CRA.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram