woensdag 12 mei 2021 18:51
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
8 februari 2021

Stichting Monumentenzorg Curacao heeft een ingestort gebouw aan de Consciëntiesteeg in Otrobanda gekocht. Het pand staat in de volksmond bekend als 'La Moda de Paris'. De gevel van het pand stortte in december 2020 in.

Na de instorting was er voor de voormalige eigenaar eigenlijk geen andere optie meer dan zo spoedig mogelijk de panden overdragen, waardoor tenminste een deel bewaard zou kunnen worden.

Monumentenzorg zegt aan de ene kant blij te zijn met de aankoop omdat hiermee haar primaire doelstelling - het behoud van het gebouwd erfgoed - bereikt zou kunnen worden, maar aan de andere kant is zij zich bewust van de grote uitdaging die zij hiermee is aangegaan.

Monumentenzorg: “Het dak van het woonhuis verkeert in deplorabele staat. Er zal daarom zo spoedig mogelijk moeten worden overgegaan tot cascorestauratie. Maar voordat deze fase bereikt wordt, is eerst het opruimen van het ingestorte deel van beide panden noodzakelijk. Dit laatste is erg belangrijk omdat de steeg weer kan worden opgeruimd en daarmee een sinds enkele jaren afgesloten steeg weer toegankelijk kan worden gemaakt."

Monumentenzorg is ervan overtuigd dat de maatschappij hiermee gediend is. Welke functie zal worden toegekend aan de gebouwen is nog niet bekend. "Eerst zal worden opgeruimd, ingemeten en een tekening worden gemaakt en pas dan kan overgegaan worden tot het ontwerp", zegt de stichting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram