zaterdag 27 februari 2021 21:17
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
8 februari 2021

Vurnon Anita wil graag debuteren als international voor Curaçao. De middenvelder van RKC Waalwijk werd door bondscoach Guus Hiddink benaderd, maar Anita moet daarvoor wachten op toestemming van de FIFA. De ex-Ajacied speelde in het verleden namelijk al voor het Nederlands elftal.

Anita droeg driemaal het tenue van Oranje, in zijn tijd als speler van Ajax. In 2010 speelde hij twee oefenduels tegen Mexico en Oekraïne, terwijl hij in datzelfde jaar ook tegen Finland in actie kwam.

Omdat dat duel in het teken van EK-kwalificatie stond, mag hij volgens de regels geen ander land meer dienen. Het officiële duel geldt namens als officiële keuze voor een land.

In 2015 wilde Patrick Kluivert Anita al bij het nationale voetbalelftal, maar dat werd toen gedwarsboomd door de FIFA.

Guus Hiddink gaf echter onlangs te kennen dat hij hoopt op Anita. "Ik sta ervoor open", aldus de ervaren middenvelder in gesprek met ESPN. "Het ligt niet in mijn handen. Dat is aan de FIFA, die moet beslissen. En dan zien we wel verder. Er is een kans, maar dat is aan de FIFA."

Beeld: RKC Waalwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram