woensdag 23 juni 2021 14:58
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
7 februari 2021

Het College financieel toezicht (Cft) laat een onderzoek uitvoeren naar de financiële handel en wandel van haar eigen managementteam. Cft-voorzitter Raymond Gradus laat naar aanleiding van anonieme meldingen over wangedrag van het management van het secretariaat een feitenonderzoek uitvoeren, aldus de Amigoe.

Volgens de krant is het feitenonderzoek geïnitieerd naar aanleiding van anonieme meldingen over drie managementleden. Zij zouden eersteklas reizen naar Nederland hebben gemaakt voor niet zakelijke doeleinden. Verder zouden er luxe cadeaus op kosten van het Cft ontvangen zijn.

Er zouden volgens de Amigoe diverse personeelsleden zijn opgestapt door de verziekte sfeer binnen het Cft. Er wordt gesproken over vriendjespolitiek, angstcultuur en integriteitsschendingen.

Het Cft is gericht op het realiseren van een duurzame financiële overheidshuishouding van de verschillende eilanden.

Extra wrang is dat het Cft op haar eigen website schrijft: "binnen de werkwijze van Cft zijn onafhankelijkheid, professionaliteit en transparantie de kernwaarden. De Colleges beogen hiermee een positieve bijdrage te leveren aan goed openbaar bestuur, de welvaart en het welzijn van de bevolking van Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba."

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram