vrijdag 30 juli 2021 12:27
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
5 februari 2021

De Britse variant van het coronavirus is nu ook op Curaçao ontdekt. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft donderdag laten weten dat er één besmetting met de Britse variant van het coronavirus op het eiland is geregistreerd.

De afdeling Epidemiologie (EPI) had verschillende testen opgestuurd. Naar nu blijkt zit er tussen de verschillende testen die zijn gedaan tussen 17 en 26 januari één Britse variant. Voor Curaçao is dit het eerste geval.

Het blijkt te gaan om een inwoner van Curaçao die niet heeft gereisd in de afgelopen periode. Maar hij is wel in contact geweest met iemand die onlangs uit Nederland is gekomen en positief op Covid-19 heeft getest.

Nadat onlangs bekend werd dat op Aruba de Britse variant was geregistreerd, heeft Curaçao veel testen naar het RIVM gestuurd. Ook Sint Maarten heeft dat gedaan. Op dat eiland zijn nog geen nieuwe varianten ontdekt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram