donderdag 24 juni 2021 05:12
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
5 februari 2021

De Canadese Imperial Bank of Commerce ("CIBC") heeft vandaag aangekondigd dat de transactie waarbij GNB Financial Group Limited een meerderheid van de aandelen in FirstCaribbean International Bank Limited ('FirstCaribbean') zou overnemen, niet zal doorgaan.

GNB Financial Group zou 66,7 procent van de aandelen opkopen, maar de  toezichthouders van FirstCaribbean hebben de transactie niet goedgekeurd. CIBC blijft dus meerderheidsaandeelhouder in FirstCaribbean.

"Hoewel deze transactie goed zou zijn geweest voor de groeivooruitzichten van FirstCaribbean op de lange termijn, is het maar één van de mogelijkheden. Er zijn meerdere manieren om de groei van onze bank in de toekomst te garanderen. CIBC heeft al een aantal jaren een meerderheidsdeel in de aandelen van FirstCaribbean en er bestaat een uitstekende werkrelatie met een gezamenlijke focus de behoeften van onze klanten", aldus Colette Delaney, CEO van FirstCaribbean.

De CEO zegt verder dat FirstCaribbean een sterke en goed geleide bank is die zich goed heeft weten aan te passen aan de economische realiteit van de pandemie.

"FirstCaribbean is goed gepositioneerd waardoor het in staat is te herstellen naarmate de economie in de regio beter wordt. We blijven ons richten op het waarmaken van onze strategie - onze klanten eersteklas service bieden en voor onze medewerkers de best mogelijke werkervaring", zegt Delaney.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram