zondag 16 januari 2022 19:01
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
4 februari 2021

Op 16 februari aanstaande staat er een nieuwe repatriëringsvlucht gepland naar Venezuela. Dat heeft het ministerie van justitie woensdag aangekondigd. Volgens minister van Justitie Quincy Girigorie zijn er na de vluchten van november en december vorig jaar nog steeds Venezolanen op Curaçao die graag terug naar Venezuela willen.

Daarnaast zijn er een aantal gedetineerden afkomstig van Venezuela die in afwachting zijn van hun uitzetting. Het gaat om Venezolanen die illegaal geprobeerd hebben Curaçao binnen te komen of mensen die wel legaal zijn binnengekomen maar geen aanvraag hebben gedaan om te mogen verblijven.

Op dit moment gaan er geen commerciële vluchten naar Venezuela, maar de minister van Justitie is aan het overleggen met de consul van Venezuela om een humanitaire vlucht te organiseren op 16 februari aanstaande.

Tickets hiervoor zijn tot 8 februari zes uur ‘s middags te koop bij  Curacao Handling Agent te Pietermaai Parking Mall. Een ticket kost 390 gulden inclusief ‘airport tax’.  Ook is een negatieve uitslag van een PCR-test verplicht, die niet meer dan twee dagen voor de vlucht is afgenomen.

Curaçaose ingezetenen die in Venezuela gestrand zijn kunnen ook gebruik maken van de vlucht op 16 februari om terug naar Curaçao te kunnen. Daarvoor kunnen ze hun ticket laten kopen bij Curacao Handling Agent. Op www.gobiernu.cw  en https://govcw.ibis-management.com/? kunnen de voorwaarden in verband met Covid-19 bekeken worden

De minister van Justitie laat ook weten dat Venezolanen die om een of andere reden niet legaal verblijven op Curaçao en niet eerder een bericht van uitzetting hebben ontvangen, ook geen ministeriële verwijderingsbeschikking zullen ontvangen. Hierdoor is er er geen verbod om in de komende drie jaar terug te komen naar Curaçao.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram