maandag 11 oktober 2021 22:13
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
4 februari 2021

De rechtbank op Curaçao heeft donderdag een zaak behandeld waarbij een 43-jarige vrouw verdacht wordt van het verduisteren van 33 duizend gulden van haar werkgever Delifrance. Ze is veroordeeld tot 3 maanden voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van 2 jaar.

De directie van Delifrance vermoedt echter dat ze 270 duizend gulden heeft gestolen. Maar het Openbaar Ministerie heeft tot nu toe alleen de verduistering van 33 duizend kunnen bewijzen. Er schijnt nog een medewerker te zijn die zich ook schuldig heeft gemaakt aan diefstal, maar zou naar Colombia zijn gevlucht.

Volgens de beschuldigingen heeft de vrouw tussen 1 mei 2013 en 30 november 2014 haar functie als manager misbruikt om te kunnen frauderen. Als manager was ze onder meer belast met het naar de bank brengen van de dagopbrengsten. Maar op sommige dagen bracht ze het geld niet naar de bank en op andere dagen stortte ze maar een deel van het geld en hield ze de rest voor zichzelf.

Tijdens de rechtzaak heeft de verdachte bekend dat ze geld achterover heeft gedrukt en zei ze dat het kwam omdat er veel problemen zijn in haar familie. Naar eigen schatting heeft ze 33 duizend gulden ontvreemd. Ze zei bereid te zijn om terug te betalen en is daar al mee begonnen. Tot nu toe heeft ze drie duizend gulden betaald.

De directie zegt dat volgens de bankgegevens het gestolen bedrag veel hoger zou zijn dan 33 duizend gulden, namelijk 270 duizend. De officier van justitie zei tijdens zijn requisitoir dat het moeilijk te bewijzen is dat de verdachte 270 duizend gulden heeft verduisterd, aangezien de andere medewerker naar Colombia is verdwenen.

Omdat de officier het bewezen acht dat de vrouw 33 duizend gulden heeft gestolen, vraagt hij 3 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. En daar bovenop een jaar voorwaardelijke straf. Gedurende die periode dient ze de rest van het geld terug te hebben betaald.

De officier van justitie wil dat de “schadevergoedingsmaatregel” toegepast wordt, wat inhoudt dat de verdachte één dag in de gevangenis zit voor elk 350 gulden die ze gestolen heeft. Als ze binnen een jaar niet het afgesproken bedrag terug heeft betaald, moet ze drie maanden zitten.  In het geval ze helemaal niets betaalt, moet ze zes maanden zitten. De rechter heeft conform de eis van de officier beslist.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram