zaterdag 27 februari 2021 03:15
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
3 februari 2021

De Stichting Curaçao Clean Up heeft onlangs afscheid genomen van een aantal bestuursleden en tegelijkertijd nieuwe bestuursleden verwelkomd tijdens een feestelijke bijeenkomst.

Het voorzitterschap is overgedragen aan Myrthe Verhulst. Zij is vanaf het prille begin betrokken bij de stichting en in het dagelijks leven werkzaam als Marketing & Sustainability Manager..

Ze heeft het stokje overgenomen van Maarten Schakel, de initiatiefnemer van de schoonmaakactie. De radio DJ is nu station manager bij Paradise FM en wegens privé redenen te druk om alle werkzaamheden te combineren.

Tevens neemt de stichting afscheid van Hans Pleij. Ook actief vanaf de eerste Clean Up en verantwoordelijk voor de opzet en organisatie van de onderwater-Clean Ups. Hans is eigenaar van een duikschool en nu ook belast als bestuurslid bij Kasha.

Voor de stichting Curaçao Clean Up was hij secretaris en deze functie is nu overgenomen door Sharo Bikker, alom bekend als voormalig woordvoerder van Aqualectra. Sharo is nu bereid haar kennis, netwerk en expertise inzetten voor een schoner Curaçao.

Zulaijka Brandao, werkzaam bij het ministerie van SOAW en nu volop actief in de politiek, neemt afscheid als penningmeester. De stichting verwelkomt verder Corinne Senior- van Hal terug als penningmeester. Zij was voorheen actief bij de Clean Up en na een korte pauze weer klaar ‘om haar enorme netwerk en energie weer in te zetten voor de stichting’, zo laat de stichting weten in een persbericht.

Nieuw in het algemeen bestuur is Thyla Fontein-Streefkerk. In het dagelijks leven advocaat en voorvechtster voor een schoner milieu op ons eiland. Lisandra Martis is aangebleven als algemeen bestuurslid. Martis heeft in het dagelijks leven een eigen administratiebedrijf en is verder voorzitter van Federashon Otrabanda, actief lid van de Toastmasters en zet zich in voor diverse goede doelen op het eiland. Daarnaast is ze al jarenlang betrokken bij de Stichting Curaçao Clean Up.

“Ik ben ontzettend blij dat het gelukt is om dit ‘ dream team’  samen te stellen waarmee het bestuur van de stichting voornemens is om grote stappen te zetten voor een schoner eiland. Toch doet de stichting een blijvend beroep op vrijwilligers en organisaties die ons doel op één of andere manier kunnen ondersteunen", aldus de kersverse voorzitter Myrthe Verhulst.

"Onze grootste kracht zit in mensen, in samenwerken met alle betrokken stakeholders, om zo ons gezamenlijke doel te bereiken. Een schoner eiland is niet een taak van de overheid of dit bestuur, maar van ons allemaal!”, benadrukt Verhulst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram