dinsdag 2 maart 2021 16:20
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
3 februari 2021

Twee vissers zijn dinsdag door de Kustwacht uit het water gered nadat hun boot volledig vernield was. De twee kwamen in de problemen doordat de motor van hun boot het had begeven.

Bij het Rescue and Coordination Center van de Kustwacht kwam tegen zeven uur een melding binnen via het Korps Politie Curaçao (KPC) dat het lokale vissersvaartuig "Despensami" in de buurt van St. Joris baai in problemen was.

De RCC nam telefonisch contact op met het vaartuig om meer informatie te krijgen over de situatie. De opvarenden meldden dat de zee zeer ruw was en dat er problemen waren met de motor van hun vaartuig. Zij vertelden dat zij richting de kust dreven en vreesden tegen de rotsen te zouden slaan.

Het Steunpunt op Parera werd direct ingelicht en die heeft de landpatrouille en het patrouillevaartuig Panter naar de locatie gestuurd, de CITRO stond stand-by. Het kustwachtvliegtuig Dash is vervolgens ingezet om het vaartuig te vinden. In de tussentijd is ook de kustwachthelikopter ingezet om te helpen met de zoektocht.

Na de zoektocht heeft de Dash de resten van het vaartuig gevonden en spotte daarna de twee vissers met zwemvesten in het water. De kustwachthelikopter heeft de reddingsactie overgenomen en de twee personen uit het water gehesen en naar het kustwacht Steunpunt Hato gebracht.

Beide personen verkeerden in goede gezondheid en hadden geen medische assistentie nodig.

Beeld: Kustwacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram