vrijdag 15 september 2023 10:23
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
1 februari 2021

De Covid-19 maatregelen op Curaçao worden verlengd tot 22 februari. Dat maakte premier Eugene Rhuggenaath maandag bekend tijdens een persconferentie. Volgens de premier is dat nodig om de Britse variant van het coronavirus snel in te kunnen dammen.

Of die variant al op het eiland is, is nog niet bekend. De overheid wacht op de resultaten van tests die naar het RIVM in Nederland gestuurd zijn. Epidemioloog Izzy Gerstenbluth maakte dat bij de vorige persconferentie op 26 januari bekend.

Door de extra besmettelijkheid van de Britse variant is het volgens Rhuggenaath noodzakelijk dat het huidige virus onder controle wordt gehouden. Zo kan bij ontdekking van de nieuwe variant snel worden gehandeld.

Zowel Gerstenbluth als Rhuggenaath deden een beroep op de common sense van de bevolking om zich aan de maatregelen te houden. Op Valentijnsdag wordt weer geëvalueerd en op 22 februari geven beiden weer een persconferentie om duidelijk te maken of de maatregelen al dan niet verlengd worden.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram