vrijdag 7 oktober 2022 17:23
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
29 januari 2021

De afgelopen dagen is het aantal coronabesmettingen op Aruba toegenomen. Afgelopen maandag werd bekend dat er op het eiland vijf besmettingen van de Britse variant van het coronavirus waren aangetroffen.

Donderdag zijn 49 nieuwe gevallen van corona opgespoord, waarvan één onder niet-ingezetenen. Hiervoor zijn 828 tests uitgevoerd. In totaal zestien personen bleken virusvrij na quarantaine of isolatie. Hiermee is het aantal actieve besmettingen gestegen naar 406, waarvan zestien onder niet-ingezeten.

Het aantal mensen met corona dat sinds maart 2020 is overleden staat nu op 59.  Donderdag overleed voor het eerst een toerist op het eiland die was besmet met het coronavirus. Het betreft een Amerikaan van 73 die voor vakantie naar Aruba toe was gekomen.

Bij aankomst bleek hij besmet, kort daarop verslechterde de situatie van de man snel. De Amerikaan, die ook aan zware obesitas leed, heeft enige tijd in het ziekenhuis op Aruba gelegen voordat hij uiteindelijk overleed.

Momenteel worden twintig corona patiënten verpleegd in het Horacio Oduber Hospital op Aruba, van wie zeven op de intensive care.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram