maandag 14 juni 2021 05:28
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Rick Hart
28 januari 2021

ABC Busbedrijf heeft woensdag aangekondigd dat per 1 februari de prijs voor kaartjes van de bussen wordt verhoogd met dertig cent. Een gewoon kaartje kost voortaan 2 gulden, terwijl dat eerder 1,70 gulden was. Ritjes naar Bandabou waren 2,20 gulden en worden nu 2,50 gulden.

De prijsstijging van de kaartjes is een gevolg van de slechte financiële positie waar het bedrijf zich in bevindt.  ABC Busbedrijf lijdt al enige tijd veel verlies. De overheid loopt achter met het verlenen van subsidie en tot overmaat van ramp is er voor 2021 twee miljoen gulden minder begroot voor het busbedrijf.

De vakbonden hebben steeds aangegeven dat een verhoging van de tarieven een oplossing zou kunnen bieden, maar minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning Zita Jesus Leito heeft dat steeds afgewezen.

Toen buschauffeurs eerder deze maand twee dagen lang het werk hebben neergelegd, is Jesus-Leito gaan zitten met de vakbonden. Daarbij is toen afgesproken dat de prijs van de tickets mag worden verhoogd.

ABC Busbedrijf wil nu ook dat de overheid het verlies aan inkomsten door de coronamaatregelen compenseert. Volgens het bedrijf zijn de inkomsten sinds het begin van de crisis met 40 procent terug gelopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram