maandag 14 juni 2021 08:27
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
27 januari 2021

Omdat het zonder geldig identificatiebewijs onmogelijk is om te kunnen stemmen, biedt Kranshi de mogelijkheid om op korte termijn een identiteistbewijs te bemachtigen. Om zo alsnog een stem te kunnen uitbrengen tijdens de verkiezingen van 19 maart. Dat meldt de Electorale Raad in een persbericht.

De mogelijkheid om versneld een identiteitskaart te krijgen, is ontstaan nadat Kranshi heeft geconstateerd dat er veel mensen op Curaçao zijn die over geen enkele vorm van identificatie beschikken.

Mensen hebben geen geldig paspoort, geen sèdula (identiteitsbewijs) of rijbewijs. In sommige gevallen omdat ze ze nooit hebben laten maken en in andere gevallen zijn de documenten verlopen en nooit vernieuwd.

Speciaal voor mensen die niet over een geldig identiteitsdocument beschikken, is er nu een mogelijkheid om een afspraak te maken bij het Vergunningenloket om zo een geldig identiteitsbewijs te laten maken.

Voor een afspraak kan er gebeld worden naar 4341690. Ook kan er een afspraak gemaakt worden door een e-mail te zenden naar: sita@gobiernu.cw  Verder is het mogelijk om persoonlijk langs te gaan bij het Vergunningenloket en een afpraak te maken.

De Electorale Raad laat ook weten dat er voor sedula’s en rijbewijzen die na 20 juli 2020 zijn vervallen, een verlenging geldt van zeven maanden. Dus deze documenten zijn zeven maanden langer geldig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram