donderdag 24 juni 2021 05:57
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
26 januari 2021

NU.cw heeft kennis genomen van de vele reacties op haar interviews op Facebook met alle partijleiders van politieke partijen. De interviews vonden afgelopen donderdag tijdens het indienen van de kieslijsten plaats.  

NU.cw betreurt de negatieve reacties die de interviews teweeg hebben gebracht. Daarnaast zijn we blij met de positieve reacties.

NU.cw heeft getracht een eerlijk beeld te geven van de ideeën, het gedachtengoed en de beweegredenen van de partijen om aan de verkiezingen deel te nemen. De vragen die gesteld werden, waren kritisch, maar neutraal en onpartijdig en voor nagenoeg alle partijleiders hetzelfde. 

De suggestie dat NU.cw partijleiders in een hoek zou willen drukken, belachelijk zou willen maken, de vragen tendentieus of gekleurd zouden zijn, klopt niet en werpt de redactie verre van zich. NU.cw is onpartijdig en wil een objectief beeld van de partijen geven met als enig doel het informeren van de bevolking. 

De tendens in de vele reacties dat de redactie van NU.cw geen Papiamentu zou willen of kunnen spreken, is pertinent onjuist. De redactie van NU.cw spreekt  Papiamentu, Nederlands, Engels, Spaans, Duits en Frans s. Echter, NU.cw is een Nederlandstalige website, vandaar het verzoek aan de geïnterviewden in het Nederlands te antwoorden.  

NU.cw is een onafhankelijk nieuwsmedium en streeft naar een beter Curaçao middels kritische vragen/interviews volgens de daarvoor geldende journalistieke principes. 

2 comments on “Van de redactie: NU.cw betreurt negatieve reacties”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram