woensdag 3 maart 2021 23:36
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
26 januari 2021

Tegen de Curaçaose oud-minister van Financiën George Jamaloodin is maandag dertig jaar cel geëist voor betrokkenheid bij de moord op de politicus Helmin Wiels in 2013. Eerder werd Jamaloodin veroordeeld tot 28 jaar cel, maar daartegen ging hij in hoger beroep.

Maandag werd tegen Jamaloodin ook al 42 maanden gevangenisstraf geëist in de zaken Passaat en Germanium. Germanium gaat over fraude van bijna een half miljoen gulden, de oud-minister zou subsidiegelden hebben verduisterd. Hij heeft in die zaak schuld bekend.

De zaak Passaat betreft valsheid in geschrifte en wordt door Jamaloodin ontkend. Hij is hiervoor in eerste aanleg vrijgesproken.

Advocaat generaal Leomar Angela heeft maandag tijdens zijn requisitoir gezegd dat de verklaringen van alle getuigen, onder wie  voormalig VDC-hoofd Edsel Gumbs, diens anonieme informant, Givenchi Maria, Burney ‘Nini’ Fonseca en J. Boutisma (broer van Luigi Florentina), verband met elkaar houden.

Daardoor kan er volgens hem geconcludeerd worden dat George Jamaloodin heeft betaald om Helmin Wiels te laten vermoorden.

Volgens de advocaat generaal zijn de verklaringen van de informant betrouwbaar omdat hij de informatie heeft gehad van Raul ‘Bolle’ Martines, die als chauffeur zou hebben gefungeerd tijdens de moord op Wiels.

Martines werd later dood aangetroffen bij de noordkust. Angela zegt ook dat de verklaringen van de informant aansluiten op de verklaringen van Elvis ‘Monster’ Kuwas, die tot levenslang is veroordeeld voor verschillende moorden, waaronder moord op Wiels.

Jamaloodin zegt onschuldig te zijn voor wat betreft de moord op Wiels. De oud-minister wordt bijgestaan door onder meer de Nederlandse advocaat Stijn Franken, die eerder onder meer Willem Holleeder en Lucia de Berk verdedigde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram