donderdag 24 juni 2021 04:25
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
25 januari 2021

De Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft zaterdag verklaard bereid te zijn "de bladzijde om te slaan" met de regering van de Amerikaanse president Joe Biden. Hij riep op tot een "nieuwe weg" na jarenlange spanning met het Witte Huis van Donald Trump.

"We zijn bereid een nieuwe weg te bewandelen in onze betrekkingen met de regering van Joe Biden, gebaseerd op wederzijds respect, dialoog, communicatie en begrip", zei de Maduro tegen zijn aanhangers. Venezuela "is bereid de bladzijde om te slaan" met de nieuwe Amerikaanse regering, aldus Maduro.

President Maduro is bezig met verschillende vriendschappelijke benaderingen op internationaal gebied, om zo te proberen de verhoudingen met verschillende landen weer te herstellen.

Zo gaf hij in oktober vorig jaar tijdens een persconferentie aan de banden met Curaçao, Aruba en Bonaire weer te willen aanhalen. Venezuela heeft zelf eerder de grens met de landen gesloten. Maduro deed zijn uitspraken kort nadat Robert Schuddeboom zijn geloofsbrieven aan had geboden in Caracas als nieuwe ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden.

Ook heeft president Maduro onlangs zijn buurland Brazilië geholpen door het leveren van zuurstofflessen. De Noord-Braziliaanse stad Manaus is zwaar getroffen door het coronavirus. Vanwege de enorme toename van coronapatiënten was de zuurstof in de ziekenhuizen van de stad vrijwel op. Venezuela heeft 100.000 kubieke meter zuurstof geleverd.

De levering is des te opvallender omdat de Braziliaanse president Jair Bolsonaro weigert de regering van de Venezolaanse president Nicolas Maduro te erkennen.

Beeld: Reuters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram