dinsdag 22 juni 2021 16:55
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
22 januari 2021

Het is dringend noodzakelijk dat er wetgeving komt om de verdere verspreiding van de agaatslak op Curaçao tegen te gaan. Dat vindt parlementariër Gisette Seferina (PAR). Op het eiland is er sprake van een enorme toename van de agaatslak, ook wel Afrikaanse reuzenslak genoemd.

Dat is onder meer het gevolg van de hevige regenval van de afgelopen dagen. Seferina zegt dat de toename van de slak op het eiland alarmerend is.

Omdat slakken zich graag in hoogbeplantte gebieden bevinden, zijn ze veel te vinden bij fruit en groente-oogsten. Agaatslakken die in het wild leven, kunnen verschillende bacteriën en parasieten bij zich dragen en daardoor verschillende ziektes overbrengen, zoals hersenvliesontsteking.

De agaatslak vermenigvuldigt zich zeer snel. Al in 2013 werd er gewaarschuwd voor de grote groei van dit type slak op Curaçao. Maar volgens Seferina en andere betrokkenen is er door de overheid geen enkel beleid gemaakt om het dier te bestrijden. Zij wil daar verandering in brengen.

Beeld: LICG

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram