donderdag 24 juni 2021 04:56
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
22 januari 2021

Naast de voormalige directeur van de Curaçaose Veiligheidsdienst (VDC) Edsel Gumbs is ook J. Bautisma als getuige opgeroepen tijdens het hoger beroep in de zaak Maximus. Bautisma is de broer van Luigi "Pretu" Florentina die verdachte was van de moord op Helmin Wiels.

Bautisma en Luigi hebben dezelfde moeder. Pretu kwam te overlijden tijdens zijn voorarrest. Hij zou zichzelf hebben opgehangen in zijn cel.

Bautisma is op verzoek van de verdediging van voormalig minister George Jamaloodin opgeroepen als getuige. De verdediging had onder meer vragen over Pretu's activiteiten. De advocaat van Jamaloodin wilde weten of Bautisma ervan op de hoogte was dat zijn broer zijn geld verdiende met criminele activiteiten.

Bautisma zegt dat Pretu hem wel eens verteld heeft dat hij zich bezig hield met drugshandel. Uit de kranten heeft hij verder over andere activeiten van Pretu vernomen. Hij zou hem ook verteld hebben over diens betrokkenheid bij een overval op een juwelier in de Renaissance Mall.

Verder heeft Bautisma bevestigd dat hij in 2013 heeft verklaard dat Luigi lid was van No Limit Soldiers (NLS), een criminele bende uit de wijk Koraal Specht. Bautisma zei echter nu dat iemand hem heeft verteld dat zijn broer daar lid van was. Maar dat Luigi zelf dit nooit heeft gezegd.

Bautisma heeft ook te kennen gegeven dat in zijn laatste gesprekken met Luigi deze nooit iets heeft gezegd over de moord op Wiels.

Verder kwam aan de orde dat Bautisma en zijn moeder verdacht worden van witwassen van geld via een stuk land dat Pretu bezat.

Tijdens de zitting in hoger beroep heeft Bautisma verklaard dat twee RST-agenten hem een brief hebben gegeven om te tekenen. Als hij zou tekenen en een verklaring zou afleggen, dan zouden de aanklachten tegen zijn moeder komen te vervallen en mochten ze het terrein houden. Daarnaast zouden Bautisma en zijn moeder 15 duizend gulden ontvangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram