donderdag 24 juni 2021 06:21
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
22 januari 2021

24 Politieke partijen hebben donderdag hun kandidatenlijst ingeleverd bij de Electorale Raad. Dat gebeurde in het WTC tussen 9.00 uur ’s ochtends en 18.00 uur ’s middags. Volgens de Electorale Raad is alles goed verlopen, waren alle partijen op tijd en hield iedereen zich aan de coronamaatregelen.

Van de 24 partijen moeten er 17 meedoen aan de steun- of voorverkiezingen op 30 en 31 januari. Om door te gaan naar de verkiezingen op 19 maart moeten partijen minstens 789 stemmen halen tijdens de steunverkiezingen. Zeven andere partijen hoeven dat niet, omdat ze in 2017 al werden gekozen in het parlement.

Twee politieke partijen hebben gisteren uiteindelijk toch geen kandidatenlijst ingeleverd. Zo kwam de leider van de partij LKKK (Liberalismo Klasiko Komunidat di Kòrsou), Josefina Josepha, volgens de voorziter van de Electorale Raad niet opdagen.

In het geval van Partido Politiko Kunukero van Edward Koeiman lag het anders. Koeiman is bekend als Rasta Moses en draagt uit religieuze overwegingen standaard een masker. Omdat hij in het WTC weigerde zijn masker af te zetten, kon hij niet geïdentificeerd worden en daarmee geen kandidatenlijst inleveren.

In het weekend van 30 en 31 januari zullen elf stembureaus geopend zijn voor de steunverkiezing, waarvan één in de gevangenis. Zondagavond wordt de uitslag bekend gemaakt en wordt dus bekend welke en hoeveel partijen meedoen aan de verkiezingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram