donderdag 4 maart 2021 11:48
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
20 januari 2021

Vanaf vandaag is het voor restaurants op Curaçao weer toegestaan om zowel binnen als buiten eters te ontvangen. Dit nadat restaurants vanaf 1 december vorig jaar hun deuren moesten sluiten of alleen op het terras gasten konden laten dineren.

Restaurants hebben het in de laatste maand van 2020 extra zwaar gehad met de corona-maatregelen, zeker ook omdat de “lei seku” van kracht werd. Dat betekende dat restaurants geen alcohol mochten schenken.

Vanaf 13 januari is de drooglegging opgeheven en mag het dineren weer met een glaasje alcohol gepaard gaan. Dinsdag 19 januari heeft de overheid aangekondigd dat gasten nu ook weer binnen mogen zitten. Dit zolang niet meer dan 50 procent van de maximale capaciteit van het restaurant wordt gebruikt en de gasten aan tafel uit hetzelfde huishouden komen.

De Curaçao Restaurant Association (CRA) is blij met de versoepelingen, omdat nu ook restaurants, die alleen de mogelijkheid tot binnen zitten hebben, weer open kunnen.

Na overleg met de overheid en een brief waarin de CRA aandrong op versoepeling, is er nu verlichting gekomen op die maatregel. Er zijn wel voorwaarden verbonden aan het openen van het binnen gedeelte, zoals de afstand tussen tafels en mondkapjes voor personeel.

De CRA vindt het begrijpelijk dat de overheid bezorgd is over besmettingen in binnenruimtes en zegt mee te willen werken aan de gestelde voorwaarden. Deze voorwaarden zijn tot stand gekomen na overleg tussen de CRA en de betrokken instanties.

’’Het belangrijkste was om restaurants weer de mogelijkheid te geven om gasten binnen te mogen ontvangen, zeker nadat andere gelegenheden ook open mochten’’, zo stelt CRA in een persbericht.

De CRA is tevreden dat door goede communicatie en overleg er door alle partijen gewerkt kan worden aan een oplossing. De organisatie betreurt het echter wel dat sommige horecagelegenheden op het eiland, waaronder bars, cafés en beachclubs, zich afgelopen weekend niet aan de corona regels hielden.

De vereniging werkt hard om de maatregelen versoepeld te krijgen en vraagt haar leden met klem om zich aan alle regels te houden. “Het publiek had veel behoefte aan een avondje uit, maar het is niet goed om te zien dat sommige zaken hun eigen controles en organisatie niet op orde hebben.”

Volgens de vereniging van restaurants kunnen de vele overtredingen weer leiden tot striktere maatregelen. Terwijl juist hard is gevochten om die van tafel te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram