woensdag 12 mei 2021 19:08
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
20 januari 2021

Nog geen twee dagen na zijn vertrek bij Vishon werd Ishahier Monte dinsdagavond bij Movementu Futuro Korsou (MFK) gepresenteerd als lijstduwer van de partij. De MFK had dinsdagavond een feestelijke bijeenkomst waar de kandidaten voor de komende lijst gepresenteerd werden.

Daarop vertrouwde gezichten, zoals Charles Cooper, Gilbert Doran, Juniël Carolina, Ramon Yung en de gebroeders Amerigo en Rigo Thode. Maar er zijn ook een paar nieuwe politici zoals Kelvin Kimmenaede, Shurendy Pieternella en Edmar Muskus. Nieuweling op de lijst Ishahier Monte was daarbij de grote verrassing van de avond.

Monte is mede-oprichter van Vishon. Hij kreeg onlangs te horen dat hij de vijfde plaats op de kandidatenlijst zou krijgen. Monte zou het hier niet mee eens zijn, waardoor een felle discussie met partijleider Miles Mercera ontstond. Dat leidde uiteindelijk tot het vertrek van Monte uit de partij.

Ishahier Monte, die vooral bekend is als populaire deelnemer aan het Tumbafestival, stapte eind vorig jaar uit de MAN.

MFK werd opgericht door Gerrit Schotte in mei 2010. Zeven weken voor de verkiezingen van augustus 2010. De partij won toen 5 van de 21 zetels. Schotte was van 2010 tot 2020 partijleider en lijsttrekker van MFK.

Hij was de eerste premier van het land Curaçao na de staatskundige hervorming. Vanaf eind 2012 was Schotte lid van de Staten van Curaçao en trad hij op als fractievoorzitter van de MFK. Nadat op 27 november 2018 zijn veroordeling in de zaak-Babel definitief werd, kwam zijn Statenlidmaatschap tot een einde en werd hij opgevolgd door Gilmar ‘Pik’ Pisas als leider van de partij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram