donderdag 24 juni 2021 04:16
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
19 januari 2021

De onrust binnen politieke partij VISHON nadat twee geluidsfragmenten zijn uitgelekt, heeft niet geleid tot massale opzegging van leden. Dat zegt VISHON tegen NU.cw.

Co-founder van de partij Ishahier Monte komt op een lagere plaats op de lijst dan hij had verwacht. Monte is na alle ophef intussen wel van de lijst gehaald, maar zou nog steeds lid zijn van Vishon.

In de bewuste geluidsfragmenten is onder andere te horen dat aanhangers van Monte uitleg eisen van partijleider Miles Mercera, aangezien plaats vijf op de lijst voor zanger Monte niet voldoende is. Mercera zegt geen plek in het parlement te ambiëren en Monte zou daardoor een plek op de lijst stijgen. Voor Monte zou dat niet voldoende zijn.

In een reactie tegenover NU.cw zegt Vishon dat in overleg met alle (potentiële) lijst kandidaten, een proces is uitgestippeld hoe de lijst van VISHON vorm zou krijgen.

"Als onderdeel van het selectie- en plaatsingsproces is een extern bureau ingehuurd om een integriteitsonderzoek te doen naar alle kandidaten. Ook heeft er een selectie en plaatsingsgesprek plaatsgevonden met elke kandidaat. De commissie die deze gesprekken voerde bestond uit een externe politieke deskundige en partijleider Miles", aldus de partij in de verklaring.

Het integriteitsonderzoek en het gesprek zijn volgens Vishon uiteindelijk als basis gebruikt voor het beoordelen van alle kandidaten, waarbij rekening is gehouden met de ambities van elke kandidaat.

Op verzoek van Monte heeft Mercera afgelopen zaterdag ingestemd om met een aantal van Monte’s aanhangers in gesprek te gaan over de standpunten van VISHON. Tijdens dit gesprek is Mercera volgens de partij onverwacht aan de tand gevoeld over de reden waarom Monte als vijfde op de lijst is geplaatst. In dit bewuste gesprek zijn de gelekte audio opnames opgenomen.

Volgens Vishon heeft Monte ingestemd met het uitgestippelde plaatsingsproces, maar is zijn aanhang het niet eens met de uiteindelijke positie.

Naar aanleiding van alle ophef is uiteindelijk besloten Monte niet meer als lijstkandidaat op te nemen. Volgens de partij heeft een vergadering met Monte plaatsgevonden waarin hem het een en ander is medegedeeld.

Het dagelijks bestuur zegt dat Monte nog steeds lid is, aangezien hij zijn lidmaatschap niet formeel heeft ingetrokken. Slechts één lid zou naar aanleiding van de gebeurtenissen zijn lidmaatschap hebben ingetrokken.

"Mercera en de lijst kandidaten betreuren de gang van zaken en hadden graag gezien dat het anders was gelopen. Er is binnen de partij te allen tijde ruimte om elkaar feedback te geven en onenigheid bespreekbaar te maken. Als dit was gebeurd had het wellicht niet zover gekomen", aldus VISHON tegenover NU.cw.

One comment on “VISHON: leden niet vertrokken na onrust”

  1. ... en Monte heeft vervolgens de geheel 'logische' stap genomen om zich bij de MFK aan te sluiten.
    Sluit MFK nu ook op voorhand samenwerking met Vision alvast uit?
    De Curaçaose politiek is een lachertje en kan vooral niet serieus genomen worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram