maandag 25 september 2023 08:00
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
19 januari 2021

Er zijn voldoende vaccins aangeschaft voor de Caribische eilanden van het Koninkrijk om iedereen te vaccineren. Dat heeft de Nederlandse staatssecretaris voor gezondheid Paul Blokhuis (CU) maandag in een brief aan de Tweede Kamer geschreven.

De daadwerkelijke uitvoering en precieze tijdlijn wordt volgens hem bepaald door de goedkeuring en levering van de verschillende typen vaccins. Maar Blokhuis ziet geen enkel bezwaar. Hij gaat er dan ook van uit dat er per half februari kan worden begonnen met vaccinatie op de eilanden.

Blokhuis geeft hiermee antwoord op vragen van het Nederlandse Tweede Kamerlid Antje Diertens (D66) naar aanleiding van het artikel 'Onzekerheid over vaccinatiedatum BES en CAS' dat onlangs in de media verscheen.

Blokhuis zegt verder dat er sinds oktober samen met de eilanden wordt gewerkt aan de voorbereidingen voor het leveren en toedienen van verschillende vaccins aan het Caribisch deel van het Koninkrijk.

Zowel de landen als de openbare lichamen hebben uitvoeringsplannen opgesteld die rekening houden met de verschillende scenario’s en die onder meer logistiek, infrastructuur en personeel omvatten. Er is ‘cold chain apparatuur’ aangeschaft voor -80 °C, -20 °C en 2 tot 8°C, ter voorbereiding op de verschillende typen vaccins. Deze apparatuur is inmiddels geleverd op de eilanden.

Diertens, die eerder ook vragen had over het welzijn en behandeling van ongedocumenteerden op Curaçao, wilde nu ook weten in hoeverre het mogelijk is om ook hen te vaccineren.

Hierover schrijft Blokhuis: ‘De eilanden en landen geven aan zich zeer bewust te zijn van het belang om ook deze mensen te vaccineren en hebben dit vraagstuk van ongedocumenteerden meegenomen in de uitvoeringsplannen. Deze plannen worden momenteel getoetst door het RIVM.’

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram