woensdag 23 juni 2021 20:58
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
18 januari 2021

Oud-voorman Hans de Boer van VNO-NCW is in de nacht van zondag op maandag op 66-jarige leeftijd overleden. De werkgeversorganisatie meldt dat De Boer overleed aan de gevolgen van een hersenbloeding, enkele dagen geleden.

Hans de Boer kwam onlangs in het nieuws op Curaçao nadat hij betrokken was bij de aankoop van het Plaza Hotel. Het hotel werd gekocht door het Heritage Plaza Consortium bestaande uit verschillende vastgoedexperts en De Boer, voormalig voorzitter van VNO-NCW, die zeer betrokken was bij Curaçao.

"De besturen en de medewerkers van VNO-NCW en mkb-Nederland zijn geschokt en vol verdriet over zijn plotselinge overlijden, slechts vier maanden nadat hij afscheid nam als voorzitter van VNO-NCW", staat in een verklaring op de website van VNO-NCW.

Demissionair premier Mark Rutte schrijft op Twitter met grote droevenis te hebben vernomen dat Hans de Boer is overleden. "Een dierbare vriend met een echt ondernemershart, die zich vol overgave en energie inzette voor het Nederlandse bedrijfsleven. Ik wens zijn naasten veel sterkte in deze zware tijd. We gaan hem enorm missen", aldus Rutte.

De huidige voorzitter Ingrid Thijssen noemt haar voorganger sociaal betrokken, rechtdoorzee en creatief. "Hij heeft zich jarenlang met een groot gevoel voor humor en enorme overgave ingezet voor het ondernemerschap in Nederland."

Jacco Vonhof, voorzitter mkb-Nederland, noemt De Boer een fantastische collega, maar zeker ook mentor: "Een man zo energiek, vol humor, bruisend van ideeën en nog zoveel plannen is er opeens niet meer. Wij gaan hem enorm missen en onze gedachten zijn bij zijn gezin en andere dierbaren."

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram