donderdag 24 juni 2021 04:08
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
15 januari 2021

Het is nog niet zeker wanneer de geloofsbrieven van Emmilou Capriles in de Staten zullen worden behandeld.  Zoals bekend is de Statenvergadering van donderdag niet door gegaan vanwege een gebrek aan quorum.

Door niet op te komen dagen voor de vergadering wilde de oppositie voorkomen dat de geloofsbrieven van Capriles zouden worden behandeld, zodat ze kan aantreden als nieuw lid voor de PAR.

Maar volgens Statenvoorzitter Ana Maria Pauletta stond dat niet op de agenda. De eerstvolgende vergadering van de Staten staat gepland op 25 januari. Dan zouden de geloofsbrieven kunnen worden behandeld, maar het is nog niet zeker of dat gebeurt. Jeser El Ayoubi van de PAR leverde deze week zijn Statenzetel in, Capriles moet hem opvolgen.

Op sociale media ging gisteravond het bericht rond dat er eerst nog contact moet worden gezocht met Marilyn Alcalá-Wallé. Capriles kan pas worden beëdigd als Alcalá-Wallé definitief afziet van haar zetel.

Alcalá-Wallé komt volgens de verkiezingslijst van 2017 als eerste aan de beurt. Maar als zij niet wil, moet ze dat eerst officieel aangegeven.

Beeld: Hóben Positivo TV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram