zaterdag 24 september 2022 11:50
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
15 januari 2021

De politie heeft donderdag de wegwerkzaamheden in Banda’Bou van de politieke partij KUMUN stopgezet. De partij is deze week bezig geweest met het dichten van de enorme gaten in de wegen in sommige wijken. Zo hebben de partijleden gewerkt aan onder meer de Dominguitoweg.

In een persbericht deze week heeft het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning aangegeven dat ongenoegen en ergernissen vanuit de samenleving over de toestand van de Curaçaose wegen er toe hebben geleid dat sommige groepen zelf het heft in handen hebben genomen en zijn begonnen met het vullen van de kuilen. 

Volgens de overheid komen deze eigen initiatieven heel nobel over, maar in feite zijn deze acties illegaal. "Wegreparaties kunnen alleen plaatsvinden met toestemming en vergunning van het ministerie van Verkeer Vervoer en Ruimtelijke Planning", aldus het ministerie.

En dat is ook wat de politie tegen de partijleden van KUMUN heeft gezegd toen de werkzaamheden in Banda’Bou gisteren werden onderbroken. De vrachtwagen met asfalt die de partij had aangeschaft, werd hierbij in beslag genomen.

In een reactie zegt partijleider Luigi Faneyte dat het bedrijf dat ze ingehuurd hebben om het asfalt te leveren en deze te gebruiken op de wegen, een bedrijf is dat beschikt over een vergunning van de overheid om dit te doen. “Dat is de juridische basis waarop onze actie berust”, aldus Faneyte.      

Volgens Faneyte bestaat er een kans dat het stopzetten van de wegwerkzaamheden van KUMUN een politieke actie is.  Faneyte: “Feit is dat we in verkiezingstijd zitten en de wegwerkzaamheden onderdeel zijn van onze politieke campagne. We hebben hiervoor heel veel positieve reacties gekregen, aangezien we iets hebben opgepakt dat eigenlijk de zittende regering al heel lang geleden had moeten oppakken. maar heeft verzuimd dat te doen."

"De huidige regering moet heel goed uitkijken. Door onze werkzaamheden in Banda’Bou te verstoren, kunnen ze zichzelf daarmee in de voet schieten en daardoor slachtoffer worden van politieke zelfmoord, aldus Faneyte.

De Curaçaose ministerraad heeft onlangs een noodplan goed gekeurd dat ervoor moet gaan zorgen dat de toestand van de Curaçaose wegen niet nog verder achteruit gaat. Als het goed is zijn deze week de werkzaamheden begonnen waarbij op zeer korte termijn veel wegen hersteld worden. Volgens het ministerie hebben geldgebrek en de vele regenbuien van de afgelopen tijd het onderhoud van de Curaçaose wegen bemoeilijkt.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram