dinsdag 9 augustus 2022 06:50
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
13 januari 2021

Cura+, de stichting die mensen met hiv/aids steunt, heeft hard financiële steun nodig. De stichting krijgt geen subsidie. Minister Zita Jesus-Leito van Gezondheid bevestigt de aanvraag: “maar de financiële situatie is door de coronacrisis zeer moeilijk", tegenover Caribisch Netwerk.

De stichting heeft tot nu toe geen subsidie van de overheid gekregen om aan preventie te werken. “Daarom doen we alles vrijwillig en geven we informatie aan begeleiders van buurthuizen en lokale organisaties. Maar door de coronacrisis staat dit stil”, zegt Dudley Ferdinandus, voorzitter van Cura+.

De aandacht om de verspreiding van aids/hiv te voorkomen is door de coronacrisis erg verslapt, zegt Ferdinandus. Ook blijven recente cijfers van het aantal aids/hiv-gevallen uit. Het departement van Epidemiologie houdt normaliter het aantal gevallen bij.

Volgens de laatste cijfers uit 2018, zijn er 2100 geregistreerde gevallen van aids/hiv op Curaçao.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram