donderdag 18 augustus 2022 03:36
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
13 januari 2021

Na twee dagen actie te hebben gevoerd zijn de vakbond UGTK/CADMU, het ABC Busbedrijf en de overheid tot een akkoord gekomen. Op maandag en dinsdag hadden chauffeurs van het ABC Busbedrijf het werk neergelegd om zo te protesteren tegen de slechte financiële positie waarin het bedrijf zich bevindt. Hierdoor was er geen openbaar vervoer van de grote bussen op het eiland.

De problemen bij Autobusbedrijf Curaçao zijn al langer gaande. In januari 2019 moest het bedrijf geld lenen om de salarissen te kunnen betalen. Het bedrijf had geen geld meer omdat de overheid achter liep met het verstrekken van subsidies.

Op dat moment waren ook de reserves van het bedrijf op. Politicus Anthony Godett heeft in november vorig jaar ook zijn zorgen geuit, omdat de overheid toen voor 2021 bijna twee miljoen gulden minder aan subsidie had begroot. Daardoor zullen volgens Godett mensen hun baan verliezen, bussen minder goed worden onderhouden en routes worden geschrapt.

In eerste instantie leek het alsof er geen oplossing ging komen voor het probleem, aangezien de eerste gesprekken op maandag tussen ABC Busbedrijf, de vakbond en minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning Zita Jesus-Leito niets opleverden.

Maar dinsdag is er uiteindelijk besloten dat de buskaartjes binnenkort 30 cent duurder worden en de overheid meer subsidie aan het bedrijf gaat geven. Met de deze afspraken hebben chauffeurs besloten weer aan het werk gegaan en dus rijden de bussen van ABC Busbedrijf vanaf vandaag weer normaal.

Beeld: iStock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram