woensdag 23 juni 2021 23:56
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
11 januari 2021

Het jaar 2021 gaat het jaar worden waarin de Curaçaose overheid met betrekking tot de Covid 19- vaccinatie een meerjarentraject begint waarin informatievoorziening, bewustwording en implementatie centraal staan. Dit allemaal ter bestrijding van verdere verspreiding van het virus.

Hiervoor is een werkgroep ingesteld die het genoemde traject moet gaan ondersteunen. Afgelopen vrijdag en zaterdag hebben de eerste informatiesessies plaatsgevonden. Aan deze sessies hebben mensen uit het overheidsapparaat, de medische sector en de lokale pers deel genomen.

Het doel van de bijeenkomsten was om mensen uit verschillende delen van de samenleving te betrekken bij het proces en zo op interactieve wijze ideeën te krijgen wat allemaal nodig is om een goed plan van aanpak voor het informatietraject te formuleren.

Dinsdag 12 januari zal de overheid in een persconferentie een eerste beeld geven van wat het vaccinatietraject op Curaçao inhoudt. Het is de bedoeling dat steeds om de zoveel tijd informatie verstrekt wordt aan de bevolking over onder meer de voortgang van het proces.

In Nederland meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) afgelopen december dat het Europees Medicijn Agentschap (EMA) een positief advies heeft gegeven over toelating van het eerste coronavaccin genaamd Comirnaty (het mRNA-vaccin dat is ontwikkeld door Pfizer en BioNTech in de Europese Unie.

Meteen daarna heeft de Europese Commissie bekend gemaakt het vaccin toe te laten tot de Europese markt. De eerste levering van het vaccin heeft eind vorig jaar plaatsgevonden in verschillende Europese landen. Dat betekent dat de beschikbaarheid van het vaccin ook voor Curaçao steeds dichterbij komt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram