maandag 11 september 2023 22:40
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
11 januari 2021

Premier Eugene Rhuggenaath heeft tijdens een persconferentie bekendgemaakt dat de coronamaatregelen worden versoepeld. Vanaf woensdag mag er in de horeca weer alcohol worden geschonken en wordt de avondklok verschoven van 21.00 uur naar 23.00 uur tot 4.30 uur.

De openingstijdens van restaurant worden eveneens versoepeld. Die mogen nu tot 22.00 uur open blijven. Alleen restaurants met een terras mogen open, binnen zitten is er nog niet bij. Maximaal 50 procent van de capaciteit van een restaurant mag worden toegelaten.

Sneks, bars en strandtenten mogen tot 19.00 uur 's avonds open blijven. Truki'pans is het toegestaan van 18.00 uur tot 22.00 uur hun broodjes te verkopen.

Supermarkten, minimarkets en toko's moeten hun deuren om 20.00 uur sluiten en ook daar geldt dat maximaal 50 procent van de capaciteit mensen mag worden ontvangen.

Volgens epidemioloog Izzy Gerstenbluth moeten we na de versoepeling van de maatregelen nog steeds de social distancing en hygiëne-maatregelen in acht nemen. Ook nadat mensen zijn gevaccineerd is het gevaar van besmet raken volgens de epidemioloog nog niet geweken.

Kijk ook op ons Livebog van de persconferentie.

Beeld: NU.cw
-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram