woensdag 12 mei 2021 18:52
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
10 januari 2021

De Curaçaose overheid zal maandag een afschaling van de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan aankondigen. Dat melden betrouwbare bronnen aan NU.cw. De regering laat weten dat er een verandering zal komen in de maatregelen, maar spreekt niet van afschaling.

Op 1 december werden strengere maatregelen afgekondigd vanwege een flinke stijging van het aantal coronabesmettingen. Er geldt sindsdien een avondklok vanaf 21.00 uur ‘s avonds tot 04.30 's ochtends en een alcoholverbod in restaurants, bars en openbare ruimtes. Ook kwam er een mondkapjesplicht.

Het werd verder verboden om thuis feesten te organiseren. Thuiswerken wordt zoveel mogelijk gestimuleerd. Op 21 december werden de corona-maatregelen verlengd tot 11 januari.

Volgens ingewijden zulen de maatregelen morgen versoepeld worden, maar onduidelijk is wat de versoepelingen precies inhouden.

De regering heeft inmiddels een uitnodiging voor een persconferentie verstuurd waarin staat dat het onnodig is om te speculeren over de versoepelingen. "Morgen om 11.30 uur wordt uitgebreide informatie gegeven door premier Eugene Rhuggenaath en epidemioloog Izzy Gerstenbluth", aldus de uitnodiging aan bevolking en pers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram