donderdag 24 juni 2021 05:49
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
7 januari 2021

Major League honkballer Andruw Jones gaat het terrein van het Little League Ballpark in Muizenberg ombouwen tot een uitgebreid honkbalpark.  De ARBJ Foundation van de Curaçaose honkballer heeft hiervoor dinsdag een akkoord getekend met minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning Zita Jesus-Leito (PAR) en minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport Steven Croes (PAR).

Beide ministeries zijn een traject begonnen dat moet leiden tot een nieuw beleid met betrekking tot de meer dan 160 sportfaciliteiten die er op Curaçao zijn. Organisaties die geïnteresseerd zijn in het ontwikkelen van een of meerdere sportfaciliteiten konden zich hiervoor inschrijven.

Conform dit nieuwe beleid heeft de overheid al met verschillende organisaties, die voldoen aan de lijst van criteria, een overeenkomst gesloten. Dinsdag was dat het geval voor de ARBJ Foundation van Andrew Jones.

Jones loopt al langer rond met de plannen voor de bouw van een honkbalpark, maar nu is het eindelijk zover. De bedoeling is dat binnen vier maanden met de bouw kan worden begonnen.

Het honkbalpark zal toegankelijk zijn voor alle leeftijden, zowel de jongsten van de Little League tot de honkballers uit de AA-klasse. Doel is het honkballen op Curaçao een kwaliteitsimpuls te geven.

Volgens Jones heeft het lang geduurd voordat er handtekeningen konden worden gezet omdat hij alles zo goed mogelijk wilde regelen. Daardoor kan er volgens hem nu snel met het park worden begonnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram