woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Bonaire kende een onrustige eerste week van het jaar. Een aanrijding, vernieling, diefstal en openbare dronkenschap kenmerkten de eerste zeven dagen van het nieuwe jaar.

Op donderdag 31 december werd aangifte gedaan van diefstal van een motorfiets van het merk Honda. De motorfiets stond op het erf van een woning in Punt Vierkant geparkeerd en werd tussen woensdag 30 december en donderdag 31 december door onbekenden weggenomen. De zaak wordt onderzocht.

Op vrijdag 1 januari vond iets na 07.00 uur een eenzijdige aanrijding plaats. Een auto reed, door nog onbekende oorzaak, tegen de muur van een supermarkt, gelegen aan de Kaya Nikiboko Noord. De bestuurder werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

In de avonduren op vrijdag 1 januari, werd een 49-jarige man aangehouden wegens openbare dronkenschap bij een bar aan de Kaya Patachi. De verdachte wilde niet betalen. Bij aankomst van de politie bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Na een aantal keer te zijn gevraagd om te betalen en de man dit weigerde, werd hij aangehouden.

In de vroege avonduren op vrijdag 1 januari werd een 24-jarige man aangehouden in de omgeving van de Kaya Mgr. Nieuwindt. de politie zag de verdachte zonder helm op een brommer rijden en stopte hem hiervoor. Tijdens de routine controle bleek dat de verdachte een vuurwapen in zijn bezit had. Het vuurwapen en de brommer werden in beslag genomen. Vervolgens vond hierna een huiszoeking plaats in een woning in de wijk Nort Saliña.

Omstreeks 01.20 uur op zondag 3 januari werd een auto gestopt ter controle. De auto kwam vanuit tegenovergestelde richting op de Kaya Industria en had koplampen die van kleur veranderden wat verwarrend werkt voor overig wegverkeer. Bij de controle bleek dat de bestuurder geen geldig rijbewijs en ook geen geldig verzekeringsbewijs had. Omdat de bestuurder al meerdere malen  is bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs werd de auto ook in beslag genomen.

Op dinsdag 5 januari werd een 35-jarige man aangehouden in verband met vernieling aan het RCN gebouw en bedreiging.