zondag 25 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Staatssecretaris Raymond Knops (CDA) van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties rondt vandaag zijn werkbezoek aan Aruba af. Tijdens zijn bezoek sprak hij met Gouverneur Alfonso Boekhoudt en bracht hij een bezoek aan het Dr. Horacio Oduber Hospital.

Ook stonden er gesprekken gepland met respectievelijk minister-president Evelyn Wever-Croes (MEP), minister Andin Bikker (POR) van Justitie, de ministerraad en procureur-generaal Brote ter Steege. Verder is de staatssecretaris langs gegaan bij het Rode Kruis, Aruba Hotel and Tourism Association en de voedselbank om de gevolgen van het coronavirus op het eiland te bespreken.

De uitvoeringsagenda is één van de belangrijkste agendapunten van de vergaderingen met de regering. Dat is een invulling van de concrete stappen met betrekking tot de voorwaarden uit het landspakket, dat hoort bij de financiële steun die Nederland aan Aruba geeft. Dat stappenplan moet voor 1 februari klaar zijn. 

Volgens Wever-Croes heeft Aruba al goed in kaart gebracht wat de mogelijkheden zijn. Eerdere deadlines van 15 december en 1 januari, zijn volgens de bewindsvrouw door Aruba gehaald, dus ze verwacht ook nu geen moeilijkheden. ”Natuurlijk is nog niet alles klaar, wetgeving bijvoorbeeld kost tijd, maar de processen zijn ingang gezet.”

Aruba heeft de financiële bijdrage voor de eerste zes weken van 2021 ontvangen uit Nederland.

Naast Aruba zal Knops een werkbezoek brengen aan Sint Maarten. Begin deze week bezocht hij Bonaire.