zondag 25 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Het Openbaar Ministerie (OM) looft 20.000 gulden beloning uit voor de tip die leidt tot aanhouding van verdachten van de cocaïneroof uit het politiebureau van Rio Canario in de nacht van 13 op 14 oktober 2018.

De drugs – naar verluidt 600 kilo – waren eerder juist door de politie in beslag genomen. Onbekenden slaagden erin twee grote metalen deuren te forceren om bij de partij drugs te komen. Het OM ontkende destijds berichten dat er ook geld en vuurwapens zijn gestolen. In het kader van het onderzoek is een uitgebrande vrachtwagen in beslag genomen die mogelijk bij de roof is gebruikt. 

Het OM zegt dat de recherche de hulp van de bevolking nodig heeft op zoek naar de daders. Het OM wil in contact komen met mensen die cruciale informatie kunnen verschaffen.

“Ondanks de gemaakte voortgang in het onderzoek, is het onderzoeksteam op zoek naar meer informatie over een aantal betrokkenen, om tot een succesvolle afronding van het onderzoek te kunnen komen en de juiste verdachten aan te kunnen houden en voor de strafrechter te brengen. Vanwege het zwaarwegende maatschappelijke belang om
deze zaak op te lossen, heeft het OM besloten om een ongebruikelijk hoge beloning uit te loven van maximaal 20.000 gulden”, aldus het OM.

Mensen met iinformatie die zal leiden tot de aanhouding van verdachten en/of
opdrachtgevers van deze, zoals het OM het noemt “zeer ernstige, brutale drugsroof”, worden verzocht contact op te nemen met de recherche.

Contact opnemen kan door te bellen of Whatsappen met +5999 521 3865. Tipgevers die liever anoniem informatie willen delen, kunnen bellen met +5999 679 2896.