woensdag 23 juni 2021 19:41
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
4 januari 2021

Het Ministerie van Bestuur, Planning & Dienstverlening heeft zondag aangekondigd dat de geldigheidstermijn van sedula's oftewel identiteitskaarten, verlengd wordt tijdens de periode van de pandemie.

Er worden al lange tijd veel minder identiteitskaarten verlengd dan normaal. 120 in plaats van 240 per dag. Dat betekent dat er op dit moment op Curaçao veel persoonsbewijzen in omloop moeten zijn die verlopen zijn.

Er is volgens het ministerie geen ideale manier om de sédula's sneller te vernieuwen, aangezien samenscholing zoveel mogelijk voorkomen moet worden. Daarom deelt Publieke Zaken mee dat een sedula waarvan de geldigheid verlopen is, een verlenging van zeven maanden krijgt.

Dit betekent dus dat er bij de datum tot wanneer de sédula geldig is zeven maanden mogen worden opgeteld waarbinnen het identiteitsbewijs geldig blijft. Iedereen die een geldige permanente of tijdelijke verblijfsvergunning heeft om op Curaçao te verblijven moet zijn of haar vergunning altijd bij zich hebben samen met de verlopen sédula.

Sédula's die verlopen zijn vóór 1 juni 2020 zijn niet langer geldig, ook niet met de zeven additionele maanden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram