maandag 14 juni 2021 08:04
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
4 januari 2021

Voormalig Statenlid voor de partij MAN, Elsa Rozendal, heeft zondag via Facebook aangekondigd nu lid te zijn van de Democratische Partij. Hiermee heeft Rozendal de geruchten bevestigd die al vanaf vorige maand de ronde deden nadat ze uit de MAN was gestapt.

Rozendal begon haar caririère in de politiek op de kandidatenlijst van Partido pa Adelanto i Inovashon Soshal (PAIS) voor de statenverkiezingen van 2012. Alhoewel zij geen Statenzetel verwierf, was Rozendal één van de prominente leden van de partij. Naast partijlid was zij ook bestuurslid. In juni 2016 stapte ze uit de partij.

Bij de Statenverkiezingen van 10 oktober 2016 was ze kandidaat op de MAN-lijst. Ze werd Statenlid en fractievoorzitter. Bij de formatie van het kabinet-Koeiman werd Rozendal de beoogde Minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport. Haar beëdiging op 23 december 2016 vond geen doorgang vanwege onenigheid binnen de MAN over haar opvolging als Statenlid.

Ook de latere datum van 9 januari 2017 werd afgelast. Op verzoek van haar partij stemde Rozendal ermee in om af te zien van het ministerschap om ruimte te bieden voor onderhandeling over verbreding van het kabinet. Nadat de onderhandelingen met Un Kòrsou Hustu van Omayra Leeflang stuk liepen verloor de coalitieregering haar meerderheids-steun en kwam het ten val.

Bij de uitgeschreven nieuwe verkiezingen werd Rozendal herkozen tot Statenlid en bleef ze ook aan als fractievoorzitter namens de MAN.

Nu zegt Rozendal de overstap te maken naar de partij waar haar familie jarenlang actief voor was. Haar grootvader, Ernesto Rozendal, en haar oom van moederskant, Abel Arrindell, zijn beiden Eilandsraadslid en gedeputeerde van Curaçao geweest. Haar oom, Frank Rozendal, heeft verschillende ministersposten bekleed, en haar vader, wijlen Boy Rozendal, was DP-coryfee en premier van de Nederlandse Antillen van 1977 tot 1979. Ten tijde van haar geboorte was hij Gevolmachtigd minister van de Nederlandse Antillen in Den Haag.

"Het is altijd de wens van mijn vader geweest dat ik lid zou worden van de jeugdtak van Partido Democraat", vertelt Rozendal. "Nu ga ik alsnog zijn wens in vervulling brengen door me aan te sluiten bij de partij."

Rozendal zegt onder de indruk te zijn van het partijprogramma van de DP. "De DP laat in haar nieuwe partijprogramma zien, vastberaden te zijn om het verschil te gaan maken voor onze samenleving", aldus Rozendal.

"Het partijprogramma is gebalanceerd en realistisch. Wij maken als land nu moeilijke tijden door en om daar verandering in te brengen, is er een hele nieuwe en frisse aanpak nodig. Ik zie in het partijprogramma verschillende punten die al over zes maanden vruchten zullen afwerpen voor onze samenleving. Ook de acties die gepland staan voor de langere termijn geven hoop op een mooie toekomst voor Curaçao", zo stelt Rozendal.

Beeld: Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram