zaterdag 27 november 2021 20:32
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
31 december 2020

Staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) komt begin volgend jaar naar Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

Van 3 tot en met 7 januari brengt Knops een werkbezoek aan de drie eilanden. Hij wordt al eerste op Bonaire ontvangen door gezaghebber Edison Rijna en waarnemend Rijksvertegenwoordiger Jan Helmond.

Er staan gesprekken met het Bestuurscollege en de Eilandsraad op de agenda. Verder gaat de staatssecretaris in gesprek met young professionals en brengt hij een bezoek aan de dienst Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV).

Daarna gaat Knops naar Aruba en begint met een audiëntie bij de Arubaanse gouverneur Alfonso Boekhoudt, Verder brengt hij een bezoek aan het Horacio Oduber Hospital. Ook vinden er gesprekken plaats met minister-president Wever-Croes, minister Bikker van Justitie, Veiligheid en Integratie, de ministerraad en procureur-generaal Ter Steege. De staatssecretaris gaat ook langs bij het Rode Kruis, Aruba Hotel and Tourism Association en de voedselbank om de gevolgen van het coronavirus op het eiland te bespreken.

Knops sluit zijn bezoek aan de eilanden af op Sint Maarten, waar hij ontmoetingen heeft met gouverneur Eugene Holiday en minister-president Jacobs.

Verder staan er bezoeken aan een aantal ondernemers en vertegenwoordigers van verschillende ngo’s gepland, om de ervaringen van het afgelopen jaar te bespreken. Alle bezoeken worden afgesloten met een persmoment.

Beeld: Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram